Окръжният съд в Монтана определи на осъдения Г. В. И.

...
Окръжният съд в Монтана определи на осъдения Г. В. И.
Коментари Харесай

Изнасилвач на баби от Монтана с 10 присъди най-накрая влиза в затвора

Окръжният съд в Монтана дефинира на наказания Г. В. И. общо наказване от осем години „ Лишаване от независимост “ по две каузи – за обезчестяване на стара жена и кражба на имущество.

Делото бе формирано по искане на Г. В. И. – 43 годишен от Костинброд, за групиране наложените му досега и влезнали в действие присъди „ Лишаване от независимост “, измежду които, по негови изказвания, са и присъди, изтърпяни в гръцки затвори.

Г. В. И. е осъждан 10 пъти до момента за обири, грабежи и лишаване на МПС. През месец септември 2016 година в действие е влезнала последната присъда против него от осем години затвор за влизане с щурм през септември 2012 година в село Черкаски в дома на стара жена, кражба на 60 лв. и съвкупление със мощ с нея. Присъдата не е била изпълнена, защото наказаният напуснал рамките на Република България и се открил в Гърция.

Софийската окръжна прокуратура издала против него Европейска заповед за арест и на 21 май 2019 година Г. В. И. бил задържан и арестуван в пандиза в град Лариса, където прокиснал до 26 юни 2019 година

След това той е бил арестуван по издадената от Р България ЕЗА, предаден е на българските управляващи и от 18 юли 2019 година е настанен в Затвора в София, за изтърпяване на последната присъда.

Пред съда Г. В. И. съобщи, че в Гърция е изтърпял три присъди, само че под непозната идентичност – на Ж. Н. А., и изиска престоят му в гръцките затвори да бъде приспаднат от периода на наказването му в България.

Доводът на наказания, че е изтърпявал присъди „ Лишаване от независимост “ в Гърция обаче не бе открит с доказателства, няма публични данни за такива осъждания от Националното бюро за съдимост, разгласи съдът и дефинира едно общо наказване от осем години затвор при първичен непоколебим режим за Г. В. И. по делото за обезчестяване на стара жена в село Черкаски и дело за кражба на движимости в София.

Към това наказване съдът прибави и санкция от 500 лв., наложена на наказания от съда в Костинброд за несъблюдение на разпореждане на чиновници на Министерство на вътрешните работи през 2012 година От общо наказване „ Лишаване от независимост “ съдът постанови да бъде приспаднато времето, което е напълно или частично изтърпяно по към този момент групираните санкции и Европейска заповед за арест. Определението предстои на тъжба и митинг в 7 дневен период пред Апелативен съд – София.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР