Окръжният съд в Монтана измени най-тежката мярка за неотклонение задържане

...
Коментари Харесай

Пуснаха под 1000 лева гаранция обвиняем в палеж на къща край Вършец

Окръжният съд в Монтана промени най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ в „ парична гаранция “ на 34 годишния майстор-строител Т.И., обвинен за палеж на къща в община Вършец.

Мъжът е задържа по съмнение в палежа на двуетажната къща на 13 декември в село Горно Озирово. Огънят е унищожил изцяло покрива на постройката, за който Т.И. бил нает да направи ремонт. 

На 15 декември по искане на Районна прокуратура-Монтана е била наложена мярка „ задържане под стража “ от Районен съд-Берковица. Впоследствие Т.И. е обжалвал с искане за по-лека мярка, а жалбата му е била почетена .  

Според прокуратурата съществуват задоволително доказателства за обосновано съмнение, че Т. И. е съпричастен на осъществения палеж – закононарушение, за което законът планува наказване „ отнемане от независимост “. В същото време обвиненият може да се похвали с чисто правосъдно минало и е без никакви престъпни регистрации , обществено и трудово зает, фамилен, с непрекъснат адрес и не съществува заплаха да се укрие и да извърши друго закононарушение .

Поради това съдът промени мярката за неотклонение в „ парична гаранция “ в размер на 1000 лв. , които да бъдат импортирани през идващите 15 дни. Определението на съда не предстои на митинг и обжалване.

 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР