Окръжният съд в Кюстендил даде ход на разпоредителното заседание по

...
Окръжният съд в Кюстендил даде ход на разпоредителното заседание по
Коментари Харесай

В Кюстендил съдят група, трафикирала хора за платени сексуални услуги

Окръжният съд в Кюстендил даде ход на разпоредителното съвещание по дело за проведена незаконна група за трафик на хора, за добиване на незаконни облаги от платени полови услуги, оповестиха от съда.

След закриване на Специализирания углавен съд и решение на Върховния касационен съд, делото е подсъдно на Окръжен съд – Кюстендил от 28 февруари тази година. Обвинителният акт е импортиран в Специализирания съд през 2016 година, само че от този момент до през днешния ден не бе извършено разпоредително съвещание и не е даван ход на делото. Обвинителният акт е постъпил в съда в Кюстендил на 28 февруари, споделиха от съда.

С определение от през днешния ден съдът е прекратил наказателното произвеждане по отношение на ръководителя на проведената незаконна група - съгласно обвинителния акт М.Е., който е роден през 1969 година, само че е умрял през 2021 година. Съдът одобри, че обвинителния акт е явен и понятен за останалите четирима обвинени, като остави без почитание настояванията на отбраната за връщане на делото в прокуратурата. Това определение предстои на обжалване пред Апелативния съд в София, в седемдневен период.

Като обвинени са привлечени А.Б. (45 години, албански жител, осъждан в Гърция); Г.Р., (63 година, неосъждан); К.Ч. (58 година, неосъждан) и А.К., (42 година, българска гражданка, неосъждана). Последните трима са от Кюстендил, прецизираха от съда.

Срещу тях е повдигнато обвиняване за присъединяване в проведена незаконна група на повече от три лица, за да правят в съгласие в страната закононарушения – трафик на хора, ръководена от умрелия М.Е., като групата е основана с користна цел – да се извличат незаконно облаги от платени полови услуги. Част от девойките са били малолетни, като всички са давали единодушието си за присъединяване в платени полови услуги.

Делото продължава по общия ред в Окръжен съд – Кюстендил, на 3 октомври т.г., когато ще бъдат призовани очевидците и вещото лице, съгласно обвинителния акт.

От съда прецизираха пред Българска телеграфна агенция, че проведената незаконна група е работила на територията на България и Гърция. За делото са призовани 20 очевидци.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР