Окръжният съд в Кърджали не даде ход на днешното заседание

...
Окръжният съд в Кърджали не даде ход на днешното заседание
Коментари Харесай

Отложиха делото за катастрофата с участието на Лютви Местан, при която загина бебе

Окръжният съд в Кърджали не даде ход на днешното съвещание по делото за гибелта на шестмесечно бебе , умряло при злополука през 2019 година край момчилградското село Загорско, с присъединяване на политика Лютви Местан .

Причината бе отсъствие на юристите , както на подсъдимия Местан, единият от които е с COVID-19, а другият - с друго заболяване, по този начин и на отбраната на Юсеин Ахмед, татко на умрялото кърмаче. В залата не се явиха също самият обвиняем Юсеин Ахмед, частните обвинители и техните юристи, като се изключи един юридически бранител. Част от посочените доводи за отсъствието им са неявяването на юристите Дойчев и Менков, уточни съдията по делото Георги Милушев. Магистратът не даде ход на делото, с цел да не се наруши правото на отбрана на подсъдимите, с което се съгласи и прокуратурата.

Пред публицисти Лютви Местан показа желание още веднъж да бъде пожелан отказ на правосъдния състав, откакто на предходното съвещание магистратите отхвърлиха настояването. Той изрази подозрения за пристрастност и индивидуалност на съдийския състав и изясни, че в протокола от предходното съвещание липсват заложени въпроси и отговори, а направеното искане за попълване, както и настояването за даване на звукозапис от съвещанието, не са почетени.

" За тези процедурни нарушавания, за непрекъснатото ми премахване от правосъдна зала, за всички тези процедурни нарушавания ние ще желаяме да се сезира Инспектората към Висшия правосъден съвет ", сподели Местан.

От Окръжен съд Кърджали отхвърлиха коментар на този стадий. Следващото съвещание по делото бе планувано за 24 март.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР