Окръжният съд в Добрич проведе разпоредително заседание по дело за

...
Окръжният съд в Добрич проведе разпоредително заседание по дело за
Коментари Харесай

Съдят мъж, блъснал 3-годишно дете, майка му и сестра му в Добрич

Окръжният съд в Добрич организира разпоредително съвещание по дело за причиняване на гибел и телесни повреди при ръководство на МПС.

Съдебното производството е формирано по обвинителен акт против И. И., на който е повдигнато обвиняване за това, че на 6 май 2021 година в град Добрич, на кръстовището сред бул. „ Русия " с ул. „ Христо Ботев ", при ръководство на лек автомобил е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и по несъобразителност предизвикал гибелта на 3-годишно дете, настъпила на 13 май 2021 година, и междинни телесни повреди на майка му и и сестра му.

Според посоченото в обвинителния акт подсъдимият, управлявайки автомобил със скорост към 71 км/ч вместо с позволената от закона скорост 50 км/ч и, навлизайки в кръстовището на предаван червен сигнал на светофарната уредба, пресякъл траекторията на придвижване на завиващия наляво в посока към ул.„ Христо Ботев " автомобил, в който пътувало фамилията на потърпевшите. Според обвиняването, осъществявайки описаното, подсъдимият е нарушил наредбите на Закона за придвижването по пътищата и Правилника за използване на закона.

В обвинителния акт е посочено, че след възникването на злополуката на помощ се притекли водачи на коли, както и живеещи наоколо до местопроизшествието. Подсъдимият се обадил на телефон 112 и съобщил за произшествието. Неслед дълго пристигнали екипи на пожарната и полицията, а също и два медицински екипа на „ Бърза помощ ". Пострадалите били отведени в болничното заведение в Добрич, където и тримата били приети в болница и било подхванато лекуването им. Въпреки оказаната му здравна помощ, на 13 май 2021 година 3-годишното дете умряло. Майката и по-голямото й дете, на които при произшествието били породени надлежно три и една междинна телесна щета, след извършено лекуване са били изписани от болничното заведение.

Делото ще премине по общия ред с разпит на всички очевидци и движимости лица. Следващото правосъдно съвещание е планувано за 26 октомври.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР