Окръжният съд в Добрич потвърди определение на районния съд в

...
Окръжният съд в Добрич потвърди определение на районния съд в
Коментари Харесай

Спипаха турчин да минава нелегално границата ни

Окръжният съд в Добрич удостовери определение на районния съд в Генерал Тошево, с което е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на турския жител Х.О., упрекнат за нелегално прекосяване на българската граница.

Мъжът е притеглен в качеството на обвинен по досъдебно произвеждане за това, че на 9 март 2022 година, в землището на село Йовково, община Генерал Тошево, излязъл през границата на България без позволение на надлежните органи на властта и не през избраните за това места.

Окръжният съд, откакто се срещна с материалите по досъдебното произвеждане и след преценка на доводите на страните, откри за безпричинно направеното искане за изменение на наложената на Х.О. мярка от " задържане под стража " в по-лека.

Въззивният съд споделя извода на първата инстанция, че от наличните доказателства по делото се извличат задоволително данни, които водят до съмнението, че обвиненият е съпричастен към закононарушението, предмет на следствие по досъдебното произвеждане.

Според Окръжния съд няма заплаха обвиненият да извърши друго закононарушение, доколкото не е оказал опозиция при задържането му, само че съществува заплаха при по-лека мярка той да се укрие. Съдът аргументира извода си за заплаха от укриване с обстоятелството, че е Х.О. е турски жител, който няма местоживеене и имущество в България. Определението на Окръжния съд е дефинитивно.

Снимката е илюстративна
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР