Окръжният съд в Бургас остави за постоянно в ареста мъж

...
Окръжният съд в Бургас остави за постоянно в ареста мъж
Коментари Харесай

Съдът в Бургас постанови постоянен арест за помориеца, обвинен за измами в Австрия

Окръжният съд в Бургас остави за непрекъснато в ареста мъж от Поморие, упрекнат от австрийските управляващи, че изготвял подправени документи.

Полихрон Луков се представял за дипломат на дребна страна край Карибските острови и обещавал дипломатически паспорти на астрийци. Задържан е през вчерашния ден на яхтата си в Поморие от ГДБОП.

53-годишният Полихрон твърди, че представлявал бизнес делата пред Европейски Съюз на страната Сейнт Кристофър Невис. Властите в Австрия го дефинират като професионален лъжец.

" Същият се е показал за дипломат и като подобен е предложил на 11 австрийски жители да ги достави с дипломатически паспорти. В резултата на това е осъществена машинация в изключително огромни размери на стойност 334 хиляди евро ", изясни Христо Колев, прокурор.

Полихрон е арестуван от ГДБОП и австрийските служби на яхтата си в Поморие. Заявил, че е непознат жител и в началото твърдял, че не знае български.

В яхтата, дома и първокласните коли с подправени дипломатически номера на Полихрон, проверяващите разкрили голям брой неистинен документи, удостоверения и печати. Адвокатът му отхвърли коментар за доказателствата.

" Сподели ми доста неща, които няма да споделя с вас. Разговорите ни са загадка ", съобщи юрист Росен Русев.

В Поморие не са учудени от ареста. Разследването ще се води от австрийските управляващи, а делото в Бургас е за неговото изгонване.

Репортер: Давид Сукнаров

Последвайте ни във и Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР