Окръжният съд в Благоевград остави за постоянно в ареста граничния

...
Окръжният съд в Благоевград остави за постоянно в ареста граничния
Коментари Харесай

Съдът в Благоевград остави в ареста граничен полицай, задържан за искане на подкуп

Окръжният съд в Благоевград остави за непрекъснато в ареста граничния служител на реда Атанас Коцев, арестуван за искане на рушвет в петък вечерта.

Служебният бранител на обвинения Коцев разгласи, че задържането му е нелегално. Причините за това са, че Коцев е бил държан в ареста в началото с кореспонденция на следователя за период от 72 часа, а не с полицейска заповед. Защитата на Коцев добави още, че обвиненият има две деца, за които би трябвало да се грижи, не е в положително здравословно положение и има да връща заеми.

Поради тези обстоятелства, отбраната на Коцев изиска мярка за неотклонение “подписка ” или парична гаранция. Коцев от своя страна съобщи пред съда, че е натопен и изиска правосъдния състав да го освободи, с цел да го потвърди.

Окръжният съд в Благоевград обаче, в лицето на арбитър Татяна Андонова, дефинира на Атанас Коцев мярка за неотклонение “задържане под стража ”. Мотивите са, че има задоволително доказателства, уличаващи Коцев за отговорен и има действителна заплаха той да се укрие, в случай че му бъде наложена друга мярка.

На правосъдното съвещание стана ясно още, че обвиненият Коцев е към този момент с влезнала условна присъда от 26 април, за други две осъществени закононарушения, свързани с документална машинация.

Решението на Окръжния съд ще бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд, сподели за Българска национална телевизия служебният бранител на Коцев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР