Окръжният съд в Благоевград наложи наказание лишаване от свобода“ за

...
Окръжният съд в Благоевград наложи наказание лишаване от свобода“ за
Коментари Харесай

Осъдиха на 12 години лишаване от свобода подсъдим за опит за убийство в Благоевград

Окръжният съд в Благоевград наложи наказване „ отнемане от независимост “ за период от 12 години при първичен непоколебим режим на изтърпяване на обвиняем за опит за ликвидиране на повече от едно лице и нанасяне на лека телесна щета, оповестиха от съда. 

От Благоевградския областен съд показват, че 24-годишният мъж е приет за отговорен за това, че на 23 ноември 2017 година, малко преди 06:00 часа, на мост при Младежкия дом в Благоевград, посредством н анасяне на удари с нож е направил опит съзнателно да умъртви повече от едно лице. Деянието е осъществено от хулигански подбуди и е останало незавършено, заради независещи от дееца аргументи, допълват от съда. 

Състав на Окръжния съд е признал за отговорен подсъдимия и по друго повдигнато му обвиняване, а точно, че по същото време е предизвикал лека телесна щета на мъж от Луковит посредством нанасяне на удар с нож. 

За това действие съдът е осъдил подсъдимия да изтърпи наказване „ отнемане от независимост “ за период от шест месеца при първичен общ режим. От съда показват, че подсъдимият е наказан да изтърпи едно общо наказване всред наложените му в размер на по-тежкото от тях, а точно „ отнемане от независимост “ за период от 12 години при първичен непоколебим режим. 

Подсъдимият е наказан да заплати на потърпевшите сумата от 30 хиляди лв. , ведно със законната рента като обезщетение за породени от закононарушението неимуществени вреди. 

Присъдата може да се апелира или стачкува в 15-дневен период пред Апелативен съд – София, допълват от Благоевградския областен съд. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР