Окръжният съд потвърди определението на Пловдивския районен съд, с което

...
Окръжният съд потвърди определението на Пловдивския районен съд, с което
Коментари Харесай

Извънредни новини от съда за убиеца на богатата арендаторка Красимира

Окръжният съд удостовери определението на Пловдивския областен съд, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на Любомир Петров. Той е притеглен като обвинен за причиняване на гибел по несъобразителност. Убийството беше осъществено 17 септември 2020 година в село Бегово.

Окръжният съд възприе доводите на Районния съд, че от събраните досега доказателства може да се направи обосновано съмнение обвиненият да е направил закононарушението, за което му е повдигнато обвиняване.

Окръжният съд показа признатото от Пловдивския областен съд, че при по-лека мярка от задържане под стража съществува заплаха обвиненият да извърши закононарушение.

Определението на съда е дефинитивно.

Заседанието по делото се организира посредством видеоконферентна връзка – Skype сред ареста, където се намираше обвиненият, и правосъдната зала на Окръжен съд, в която бяха правосъдният състав, прокурорът и бранителят.

От съда 20-годишният Любомир изиска да го пусне на независимост с по-лека мярка, с цел да си гледа децата. Съдът обаче отхвърли.

Припомняме, че във съдбовния ден селото осъмна с черна новина. Любомир се обадил в полицията и споделил, че е намерил майката на двете си деца мъртва. Двамата се разделили седмица преди този момент.

Първоначално Любомир отхвърляше всякаква интервенция, по-късно направи признания, като и до през днешния ден твърди, че случилото се било плод на инцидентен случай. Той без да желае натиснал спусъка на въздушната пушка и прострелял досегашната си обичана в сърцето.

И до през днешния ден обаче близки, родственици и другари считат, че убийството е съзнателно.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР