Окръжният прокурор на окръг Фултън Фани Уилис издаде призовка на

...
Окръжният прокурор на окръг Фултън Фани Уилис издаде призовка на
Коментари Харесай

Fulton County D.A. призовка Бърни Керик като правителствен свидетел по делото за намеса на Тръмп в изборите

Окръжният прокурор на окръг Фултън Фани Уилис издаде призовка на някогашния комисар на полицията в Ню Йорк Бърнард Керик да даде показания като държавен очевидец в процеса в Джорджия против двама сътрудници на Тръмп -конспиратори по-късно този месец, съгласно ново писмо, получено от CBS News.

Адвокатът на Керик Тим Парлатор, в остро дефинирано писмо до специфичния прокурор, водещ случая, Нейтън Уейд, удостовери, че Керик е получил призовка за свидетелстване на идния развой против юристите Кенет Чезебро и Сидни Пауъл на 23 октомври. Двамата, които се позоваха на правото си на бърз развой, се съдят настрана от някогашния президент Доналд Тръмп и 16 други, упрекнати в Джорджия в опит да да анулира резултата от президентските избори през 2020 година

Parlatore уточни на Уейд, че „ нито един способен углавен юрист не би разрешил на господин Керик да свидетелства, в случай че не му бъде възложен имунитет “. Керик е разпознат като един от необвинените съзаговорници в тази ситуация, тъй че Парлаторе твърди, че без имунитет, свидетелстването би заплашило правата на Керик по 5-та и 6-та корекция. Той написа, че клиентът му " не е направил нищо неприятно " и отхвърли изказванията на окръжната прокуратура, че е заговорник.

CNN първо заяви за призовката на Керик и сподели, че Парлатор е удостоверил, че той е „ Индивид 5 “ в обвинителния акт на окръг Фултън.

Според обвинителния акт Керик твърди, че е получил имейл от Чесебро, съдържащ документи, които „ са да бъде употребен от номинираните за президент на Тръмп гласоподаватели в Джорджия за задачите на гласуването на гласоподавателите за Доналд Джон Тръмп на 14 декември 2020 година “, макар че той загуби Джорджия.

Керик също се твърди, че е участвал на среща с упрекнатите съзаговорници на Тръмп Руди Джулиани и Джена Елис и със законодателите от Аризона, по време на които Джулиани „ направи погрешни изказвания по отношение на машинация на президентските избори на 3 ноември 2020 година в Аризона и подкани, изиска и настоя присъстващите законодатели да свикат специфична сесия на законодателното заседание на щата Аризона. " В обвинителния акт се споделя също, че той е участвал на сходна среща с двамата хипотетични съзаговорници и членове на Пенсилванското заседание.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР