Окръжната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство за изнудване, извършено

...
Окръжната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство за изнудване, извършено
Коментари Харесай

Разследват схема за изнудване с участие на служители от Община Варна

Окръжната прокуратура във Варна управлява досъдебно произвеждане за изнудване, осъществено от повече от двама души в съучастничество със чиновници от Община Варна, оповестяват от държавното обвиняване.

В ареста с мярка за неотклонение са трима от привлечените към наказателна отговорност общо шестима участници в схемата. Задържани под стража са основният контрольор в отдел " Строителен надзор " Добри Д., варненецът Жечо Ж. и Илия Ст.

С парична гаранция от 5000 лв. е участникът в схемата Момчил Б.

През юли обвинените поискали от пострадалия 15 000 лв., като го заплашили със срутване на недвижимия му парцел в местността Ален мак. Собственикът трябвало да даде парите, с цел да бъде оттеглена жалбата против градежа му, " уредена " от участниците в схемата.

Срещу заричане от 100 лв. на 20 юли жалбата в общината внесъл мъж, нает от обвинения Момчил Б. Три дни преди този момент по жалбата била осъществена инспекция от основен контрольор Добри Д., който посетил обекта със своя колежка.

След като пострадалият подал сигнал за изнудването, чиновници на " Икономическа полиция " в ОД на Министерство на вътрешните работи подхванали нужните дейности. Сумата от 10 000 лв., дадена от изнудвания, е открита и конфискувана от единия от обвинените - Момчил Б.

Действията по следствието не престават.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР