Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд 56-годишен мъж, причинил

...
Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд 56-годишен мъж, причинил
Коментари Харесай

Рецидивист преби до смърт леля си, отказала да смени програмата

Окръжната прокуратура във Варна съобщи на съд 56-годишен мъж, предизвикал гибелта на вуйна си със серия от жестоки побои.

Георги Г., който е от Елхово, пристигнал да живее в дома на 83-годишната си вуйна Климентина Хр. във варненския кв. „ Владиславово “, откакто си счупила крайниците при рухване в жилището.

Племенникът обаче постоянно пиел, а алкохолът го правел нападателен. На 16 март 2017 година, още веднъж пийнал, той нанесъл побой над безпомощната жена. Съседи, които видели положението й – насинено око и рана на главата, алармирали на незабавния телефон 112. След интервенция дамата била неподвижна и помолила двама комшиите да идват да я обгрижват, като им дала ключ за жилището си.

Пред служителите на реда и в наличието на племенника старата жена обяснила, че е паднала и по този начин получила пострадванията. Насаме с униформените обаче баба Климентина признала, че Георги й нанесъл побой с юмруци по лицето и тялото. Споделила също, че се опасява от него.

На мъжа бил формиран сигнален протокол по Закона за Министерство на вътрешните работи да не прави физическо и психическо принуждение над вуйна си, а тя била отведена в болница.

На 3 април обаче още веднъж бил подаден сигнал за фамилен скандал на адреса на 83-годишната жена. При позвъняване в жилището никой не отворил. Приела ги съседката, която с дадения й от потърпевшата ключ отключила. Полицаите разкрили Клементина цялата в синини, само че тя отказала здравна помощ от боязън да не бъде бита още веднъж.

На 8 април, откакто се почерпил с 200 грама водка, Георги още веднъж влезнал в стаята на вуйна си. Решил да смени телевизионната стратегия, която дамата гледала и когато тя се възпротивила, мъжът се нахвърлил върху нея с юмруци по цялото тяло, крещял и псувал.

На сутринта съседката отключила жилището, с цел да види болната жена. Гледката под завивките била стряскаща. Липсвала част от кожата на лявата й ръка, дясната й ръка била счупена, а лицето и врата й – посинени от побоя и опит да бъде удушена. От този миг нататък съседката отказала да върви в дома на баба Климентина от боязън от Георги.

Друг съсед алармирал за следващия случай и бабата била отведена за лекуване в болничното заведение. Назначена била съдебномедицинска експертиза, която открила голям брой контузии по цялото тяло, 8 счупени ребра, раменна кост, солидни хематоми.

На 16 април положението на 83-годишната жена се влошило и от отделението по гръдна хирургия тя била преместена в реанимация и сложена на изкуствена белодробна вентилация и медикаментозно лекуване. Въпреки извършеното лекуване, Климентина умряла на идващия ден.

Племенникът е разпитан в качеството на обвинен. Той отрекъл да е причинител на закононарушението, като изложил версия, която не се поддържа нито от едно събрано по делото доказателство, прецизираха от прокуратурата. От началото на досъдебното произвеждане досега той е с мярка за неотклонение „ Задържане под стража “. До началото на правосъдния развой, по който ще бъде съден за причиняване на гибел посредством съзнателно нанесени междинни телесни повреди, той е наведен в пандиза. Предстои Варненският областен съд да насрочи делото.

Оказва се, че Георги Г. е рецидивист. Той към този момент е изтърпявал 15-годишна ефикасна присъда за съзнателно ликвидиране, както и два пъти е бил осъждан за хулиганства, демонстрира информация по делото за правосъдното му минало.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР