Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд 54-годишния Христо Х.

...
Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд 54-годишния Христо Х.
Коментари Харесай

Двама ловци отиват на съд за причиняване на смърт по време на лов

Окръжната прокуратура във Варна съобщи на съд 54-годишния Христо Х. и 40-годишния Живко И. Първият обвиняем ще дава отговор за причиняване гибелта на мъж по време на лов - закононарушение по член 123, алинея 1 от Наказателен кодекс, а вторият за това, че е предал ловната си пушка на потърпевшия по време на лова, без той да има съответно позволение за това - закононарушение по член 339, алинея 1 от Наказателен кодекс.
Ловът на дружинката в село Рудник почнал на 25 февруари 2017 година в местността Герените в землището на селото с позволение за отстрел на чакали и лисици. Определени били позициите на всички ловци. Придружаващият ловната дружинка горски жандарм ревизирал разрешителното, само че не и документите на ловците и по този начин пропуснал присъединяване на потърпевшия Ж. Ст., който не бил вписан в него.
Ж.Ст. бил ловджия до 2016 година През август същата година той продал ловното си оръжие на своя другар Живко И. Сутринта преди лова, потърпевшият Ж.Ст. помолил своя другар да му даде пушката, с цел да взе участие в отстрела на хищници, макар че не е имал право на това. Подсъдимият му се доверил и му дал пушката.
По време на лова Ж.Ст. пуснал своите кучета и тръгнал през терена в прорез с всички правила - бил без светлоотразителна жилетка, шапка или лента. Подсъдимият Христо Х. създал два изстрела в посоката, в която се намирал Ж.Ст., макар че нямал добра видимост, откакто в полето изскочило животно. След втория изстрел открил, че е прострелял смъртоносно в главата Ж.Ст., който умрял на място.
Предстои делото против двама ловци да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР