Окръжната прокуратура във Варна е внесла обвинителен акт срещу 45-годишния

...
Окръжната прокуратура във Варна е внесла обвинителен акт срещу 45-годишния
Коментари Харесай

Варненец, убил майка си и свой приятел при тежко ПТП, се изправя пред съда

 Окръжната прокуратура във Варна е внесла обвинителен акт против 45-годишния Красимир П. за причиняване гибелта по несъобразителност на две лица в тежко пътнотранспортно произшествие  – закононарушение по член 343, алинея 3, писмен знак " б “ от Наказателния кодекс. Едната от починалите пътнички е неговата майка, а другият  -  негов другар.

Пътният случай станал покрай село Сава, община Дългопол, на 2 май предходната година. Подсъдимият решил да си купува автомобил от град Пловдив. Поканил родителите си и собствен другар да го съпроводят за огледа на бъдещата си кола.

Пътната настилка била с неравности, дупки и завои. По време на пътуването бащата на подсъдимия Красимир го предизвестил за положението на пътната настилка и многото завои и настоял синът му да кара по-бавно. На един от завоите Красимир се разминал с друга кола, чийто водач отчел, че автомобилът в насрещното придвижване се движи с извънредно висока скорост за положението на пътя.

Малко след село Цонево Красимир се разминал с различен лидер. Заради високата скорост, с която управлявал, и опитите му да избегне неравностите и дупките по пътя той внезапно свил кормилото. Колата подскочила и се завъртяла назад на часовниковата стрелка. Красимир изгубил изцяло ръководството на автомобила, минал в другото платно и се блъснал се в мантинелата. От мощния удар детайлите на защитното железно ограждение се откачили и колата му се плъзнала по ската, преобърнала се и завъртяла няколко пъти по хоризонталната си ос.  

При преобръщанията от автомобила изпаднали 65-годишната майка на подсъдимия и приятелят му, които пътували на задната седалка. Жената умряла на място, а 19-годишният пасажер бил откаран в болничното заведение, където умрял.

Причината за настъпване на тежкото пътнотранспортно произшествие с две жертви съгласно автотехническата експертиза по делото е многокомпонентна, като включва с изключение на несъобразената с пътя скорост от към 75 км в час, и положението на пътя и крайпътните уреди. При по-ниска скорост обаче това е можело да бъде избегнато.

В стажа си като водач подсъдимият лидер има 3 наказателни постановления обратно във времето. Той има шофьорска брошура от май 1993 год. Последно е бил глобяван с фиш през 2016 година По време на пътния случай не е карал под въздействието на алкохол и опиати. 

Предстои делото против 45-годишния мъж да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР