Окръжната прокуратура в Стара Загора привлече като обвиняем С.Т., на

...
Окръжната прокуратура в Стара Загора привлече като обвиняем С.Т., на
Коментари Харесай

Намериха ловната пушка, с която може би е убит мъжът от село Малка Верея

Окръжната прокуратура в Стара Загора притегли като обвинен С.Т., на 45 година, за това, че на 20.10.2022 година в с. Малка Верея, обл. Стара Загора, съзнателно е умъртвил 51-годишния Николай Колев. – закононарушение по член 115 от Наказателния кодекс, оповестиха от обвиняването.

Както " 24 часа " към този момент писа, на 20.10.2022 година в 02,33 ч. във Второ районно управление (на МВР) на МВР-Стара Загора е получено известие за прострелян мъж в дома му в с. Малка Верея, обл. Стара Загора. Пристигналите на мястото екипи на полицията и ЦСМП са установили, че Колев, на 51 година, е с огнестрелна рана в региона на гърдите, покрай сърцето. Пострадалият декларирал, че е бил прострелян в леглото си. Той е бил откаран в болница в тежко положение и с заплаха за живота. По-късно денем, макар оказаната му здравна помощ, мъжът е умрял.

Под надзора на Окръжна прокуратура-Стара Загора са почнали незабавни дейности по следствието и причинителят на действието е бил открит и арестуван. До момента е изработен оглед на местопрестъпление, претършуване и изземване, при които са конфискувани движимости с оглед приобщаването им като материални доказателства по делото и други

В лекия автомобил, с който се е придвижвал С.Т., е открито огнестрелно оръжие - ловна пушка, която ще бъде изследвана като средство за осъществяване на закононарушението. Предстои назначението на експертизи, които да открият с акуратност механизма на реализиране на действието и повода за настъпване на гибелта на Николай Колев. Работи се по определяне претекстовете за закононарушението.

Обвиняемият С.Т. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Стара Загора да внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на него.

В селото описват, че стрелецът е някогашен шурей на убития и връзките сред двамата били неприятни още от времето, когато живеели под един покрив. Проверява се и версията дали преди време арестуваният е страдал от психологично заболяване, поради което бил освободен от работа като надзорник в пандиза в Пазарджик.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР