Окръжната прокуратура в Смолян наблюдава досъдебно производство за причиняване на

...
Окръжната прокуратура в Смолян наблюдава досъдебно производство за причиняване на
Коментари Харесай

Прокуратурата пое случая с починалото 2-годишно дете в Смолян

Окръжната прокуратура в Смолян следи досъдебно произвеждане за причиняване на гибел заради неведение или небрежност, в резултат на което в Спешното поделение на болницата „ Д-р Братан Шукеров “ в града е умряло 2-годишно дете.

Под управлението на Окръжна прокуратура-Смолян са осъществени незабавни дейности по следствието – разпити на очевидци, назначена е съдебномедицинска експертиза, изискана е цялата здравна документи по случая.

Предстои изясняване на аргументите за гибелта на детето. От МВР съобщиха, че момченцето е издъхнало в резултат на задавяне с храна, съгласно обясненията на фамилията. Детето е постъпило в болничното заведение с изчезнали витални индикатори, съобщи пред публицисти доктор Емилия Апостолова, заместник-директор на МБАЛ-Смолян.

Реанимационен екип е направил интубация, близо един час са траяли опитите да бъде съживено, само че несполучливо. „ Смъртта не е настъпила в незабавното поделение, а е донесено в това положение в болничното заведение ”, безапелационна е доктор Апостолова.

Майката на момченцето обяснила пред лекарския екип, че се е задавило със зеле.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР