Окръжната прокуратура в Сливен се самосезира и започва разследване на

...
Окръжната прокуратура в Сливен се самосезира и започва разследване на
Коментари Харесай

Окръжната прокуратура в Сливен се самосезира за починалото в болница момиче

Окръжната прокуратура в Сливен се самосезира и стартира следствие на аргументите, довели до смърттта на 15-годишната Зейнеб от сливенския кв. „ Речица ", написа „ Труд " цитирайки обвиняването.

Момичето изпаднало в клинична гибел на 20 юни сутринта, преди да му бъде направено проучване на скенер в МБАЛ „ Д-р Иван Селимински " в Сливен. Въпреки реанимацията, траяла 42 минути, пациентката е издъхнала. От прокуратурата потвърдиха, че й е осъществена аутопсия от патоанатом, с присъединяване на хирург. Тя е завършила със умозаключение „ разпръснат апандецит ". Предстои да бъде прегледана цялата здравна документи и да бъдат изследвани всички условия по случая, с цел да се откри дали дейностите на всички медицински лица са били съответни и съдбовният завършек на момичето е бил предотвратим, макар перитонита. Изчакват се и резултатите от медицинския одит, който ще бъде осъществен от здравната каса.
Ден по-рано вътрешна инспекция бе осъществена и от самата болница. „ Нашата лекарска контролна комисия извърши инспекцията. Засега мнението ни е, че е взето късно решение за хирургическо лекуване на пациентката ", сподели доктор Хрисант Хрисантов, зам.директор по здравната активност.

Почернените родители обявиха изрично, че ще търсят отмъщение за гибелта на детето си по правосъден път. Майката Стефка Павлова и бащата Шукри Ахмед насочиха обвинявания, че до съдбовния край се е стигнало поради лекарска немарливост.

Хронологията по случая е към този момент известна. Зейнеб е постъпила в болничното заведение в 14 часа на 16 юни. Преди това е била съветвана от персоналния си доктор и от хирург, който не е открил изострен хирургичен стомах. Момичето е било с недоволства от повръщане и диария, които се появили два дни преди да бъде потърсена лекарска помощ. Била е приета в болница в детското поделение, където са осъществени голям брой проучвания, назначено е лекуване с антибиотици, назначени са съвещания с лекари-специалисти. В нощта против 20 юни положението на момичето се е влошило. Преди да бъде осъществена хирургическа интервенция е било назначено проучване на скенер. Зейнеб не е могла да дочака нито резултатите от скенера, нито интервенцията. От болничното заведение разясниха по-рано, че слагането на диагнозата е било затруднено от наднорменото тегло на пациентката, която макар нежната си възраст, е тежала 115 кг. Случаят бе обсъждан като медицински проблем поради спорни симптоматика и недоволства.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР