Окръжната прокуратура в Сливен се самосезира и разпореди проверка по

...
Окръжната прокуратура в Сливен се самосезира и разпореди проверка по
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява имало ли е полицейски чадър над мъжа, обвинен за убийството в Нова Загора

Окръжната прокуратура в Сливен се самосезира и разпореди инспекция във връзка с законосъобразността на дейностите на полицейските чиновници от районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи – Нова Загора с оглед изясняване съществуването на данни за подкрепяне на разположение, направило закононарушение, да избегне или да бъде осуетено по отношение на него наказателно гонене.

Това оповестиха от прокуратурата.

Става въпрос за случая в Нова Загора, при който бе погубен 52 годишен съпруг на съдийка в града.

Мъжът, упрекнат в осъществяването на закононарушението, е арестуван за период до 72 ч. Предстои да бъде импортиран иск в съда за взимане на непрекъсната мярка за неотклонение задържане под стража, осведомиха още от прокуратурата.

В хода на следствието и по отношение на медийни изявления по отношение на предишно действие на обвинения, обвързвано с посягане върху личността на друго лице, Окръжна прокуратура в Сливен неотложно изиска информация от районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи Нова Загора по отношение на съществуването на подобен случай и подхванатите дейности по изясняването му.

52-годишен мъж бе намушкан в Нова Загора в наличието на фамилията си.

Установено е, че в районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи - Нова Загора е бил регистриран случай на посягане мъж против друго лице, осъществено от обвинения на 21.10.2023 година, по отношение на който се води полицейска инспекция. Към момента на осъществяване на убийството на 52-годишния мъж, въпросната полицейска инспекция не е била докладвана на прокуратурата.

На 27.10.2023 година Окръжната прокуратура в Сливен изиска преписката по осъществяваната в районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи - Нова Загора инспекция и след преценка на съдържащите се в нея данни неотложно образува друго досъдебно произвеждане и стартира следствие против обвиненото лице за опит за съзнателно ликвидиране на мъж на 23 години от Нова Загора, показват още от прокуратурата.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР