Окръжната прокуратура в Разград ръководи досъдебно производство във връзка с

...
Окръжната прокуратура в Разград ръководи досъдебно производство във връзка с
Коментари Харесай

Прокуратурата иска постоянен арест за дрогиран шофьор, причинил катастрофа със загинал

Окръжната прокуратура в Разград управлява досъдебно произвеждане по отношение на тежко пътнотранспортно произшествие, довело до гибелта на 56-годишен мъж, оповестиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

Както Българска телеграфна агенция заяви, пътният случай стана през вчерашния ден на пътя Русе-Варна. На завоите преди град Цар Калоян водач на влекач с прикачено ремарке губи надзор над автомобила и удря със задната част на камиона насрещно движещия се " Мерцедес ", каран от 56-годишен мъж от Исперих. При злополуката тежко е потърпевш лидерът на лекия автомобил, като на път за разградската болница е умрял. Спътникът му е настанен под наблюдаване в лечебното заведение в Разград.

След случилото се 42-годишният Й.М., предизвикал злополуката, не останал на местопроизшествието, а го напуснал. Задържан е няколко часа по-късно покрай Търговище. Установено е, че той е управлявал товарния автомобил след приложимост на наркотични субстанции. Шофьорът е притеглен към наказателна отговорност за това закононарушение от Районната прокуратура в Търговище. Предстои да бъде притеглен като обвинен и за тежкия случай, който провокирал, като работното обвиняване на Окръжната прокуратура в Разград визира умишленото причиняване на пътния случай.

Мъжът ще остане в ареста за период до 72 часа до установяване на мярка за неотклонение. Наблюдаващият случая прокурор желае неговото „ задържане под стража “.

От пресцентъра на прокуратурата показват, че водачът има 30 нарушавания, като измежду най-леките са ръководство на автомобил без подложен защитен колан, без наложителна застраховка и без винетен стикер. Той е осъждан четири пъти, три от които за закононарушения срещу превоза. Излежал е ефикасна присъда от 10 месеца „ отнемане от независимост “ за ръководство на МПС след приложимост на наркотични субстанции. Към това наказване са прибавени още 10 месеца „ отнемане от независимост “, защото действието било осъществено в изпитателен период по предишно наказание за ръководство след приложимост на алкохол.

Не са ясни събитията дали работодателят на 42-годишния мъж, който е професионален водач, е бил осведомен за множеството му противообществени прояви на пътя, допълват от прокуратурата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР