Окръжната прокуратура в Пловдив прие по компетентност делото за смъртта

...
Окръжната прокуратура в Пловдив прие по компетентност делото за смъртта
Коментари Харесай

Смъртта на малката Севда стигна до Окръжната прокуратура

Окръжната прокуратура в Пловдив одобри по подготвеност делото за гибелта на дребната Севда. На 16 октомври момиченцето, което нямаше навършени две години, издъхна в болница след нанесен тежък побой. Бе арестувана осиновителката Анка, която го гледала в дома си в Столипиново. 

До момента следствието се водеше от Районната прокуратура. 

Пострадалото момиче постъпи в лечебно заведение с тежка черепно-мозъчна контузия, в резултат на упражнено принуждение. Предвид събраните под надзора на Районна прокуратура–Пловдив доказателства, че детето е било измъчвано от Анка, на същата е било повдигнато обвиняване за нанасяне на тежка телесна щета. 

Разследването в Окръжна прокуратура–Пловдив ще се води за вероятно  причинена по несъобразителност гибел на малолетно дете, в резултат на съзнателно нанесена тежка телесна щета.

Окръжна прокуратура–Пловдив е дала инструкции за осъществяване на дейности по следствието, което се организира от отдел „ Криминална полиция “ към ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив. След събиране на доказателства, следва да бъде осъществена преценка за вероятно покачване на обвиняване от Окръжната прокуратура по горепосочения текст.  
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР