Окръжната прокуратура в Пловдив е повдигнала обвинения на кмета и

...
Окръжната прокуратура в Пловдив е повдигнала обвинения на кмета и
Коментари Харесай

Прокуратурата повдигна обвинения на кмета на Стамболийски

Окръжната прокуратура в Пловдив е повдигнала обвинявания на кмета и заместник-кмета на Стамболийски, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на известие на прокуратурата. Кметът Георги Мараджиев, който е от ГЕРБ и заместникът му са упрекнати за закононарушение по работа, осъществено от тях в съучастничество в интервала от януари 2018 до октомври 2022 година, за набиране на имотна полза. Става въпрос за закононарушение, обвързвано с осъществяване на публични поръчки, предоставени от името на общината, почти на стойност към 2,4 млн. лева за създаване на разнообразни публични здания на територията на общината.

Кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев удостовери за Българска телеграфна агенция, че той е упрекнатото лице и дефинира обвиняванията като безусловно безпочвени. По думите му въпросните публични поръчки за лятно кино за 300 хиляди лв., реорганизация на площада в Стамболийски за 1 млн. лв. и ремонт на читалището в града за 1 млн. лв., са финансирани от последното държавно управление на Бойко Борисов.
Мараджиев бе арестуван в края на ноември м.г. при профилирана интервенция от чиновници на Икономическа полиция под надзора на прокуратурата. След това стана ясно, че акцията е по сигнали на депутата от Възраждане Стоян Таслаков.

" Гордея се с това, което съм направил и няма защо да се тормозя ”, разяснява кметът. Той уточни, че всички публични поръчки, пуснати от община Стамболийски, са минали утвърждение по Закона за публичните поръчки. " Откакто Мария Габриел изиска оставката на Гешев, стартира канонада от претенции за рухване на депутатски имунитети и обвинявания, а кметовете нямаме имунитет и е елементарно да ни упрекват ”, сподели Мараджиев. той акцентира, че през януари 2018 година Теодора Денева, упрекнатият заместник-кмет, не е заемала поста.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР