Окръжната прокуратура в Плевен разследва смъртта на 39-годишната родилка, която

...
Окръжната прокуратура в Плевен разследва смъртта на 39-годишната родилка, която
Коментари Харесай

Прокуратурата в Плевен започна разследване за смъртта на 39-годишната родилка

Окръжната прокуратура в Плевен проверява гибелта на 39-годишната родилка, която издъхна при планувано секцио в плевенската университетска болница на 26 юли. Ще се обясняват аргументите за гибелта и дали тя не се дължи на професионална несъобразителност. Бебето към момента е в кома, а в случай че се разсъни, ще бъде с увреждания, сподели бащата Владислав Якимов.

Плевен

Прокуратурата стартира следствие след тъжба от брачна половинка на умрялата родилка, който твърди, че жена му е призната изцяло здрава за плануваното секцио.
Владислав Якимов, брачен партньор на умрялата родилка: Лекарска неточност, това е реалност, който ще бъде потвърден, въпреки и мъчно. Очаквам да има осъдени. Друго не ми остана - нито съм татко, нито съм брачен партньор.
От университетската болница ще излязат със мнение след аутопсията, само че оповестиха, че лекарите са създали всичко допустимо, с цел да овладеят обстановката. Според зам.-министъра на опазването на здравето Бойко Пенков реанимационните дейности са траяли повече от час след зародил проблем при въвеждане в упойка.
Бойко Пенков, зам.-министър на опазването на здравето: Дали е сърдечен проблем, който води главно и е основал казуса, или солидна белодробна емболия, ще кажат сътрудниците правосъдни медици и патоанатоми. Понеже напъните са ориентирани да се избави майката, тежка хипоксия се е получила при плода и сега в неонатологията се води битка за живота му.
След събиране на всички доказателства и медицински документи ще бъде назначена и втора експертиза, сподели окръжният прокурор на Плевен.
Ваня Савова - областен прокурор на Плевен: С оглед породилото се публично съмнение в този случай, се обмисля да бъдат назначени лекари от ВМА, които ще проучват събраните доказателства и ще се произнесат по отношение на възможни нарушавания на отговорностите на лекарския екип, които да са в причинна връзка с настъпилата гибел.
Засега към момента в прокуратурата не са получили резултати от аутопсията на родилката. Досъдебното произвеждане би трябвало да завърши до два месеца, само че срокът му може да бъде продължен.
 ИА ИА "Медицински одит " ревизира случая с умрялата родилка в Плевен
Екип на Изпълнителна организация "Медицински одит " е на място в Плевенската университетска болница, с цел да ревизира случая с умрялата родилка. Това сподели п...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР