Окръжната прокуратура в Пазарджик обвини 73-годишния М.С. в умишлено убийство

...
Окръжната прокуратура в Пазарджик обвини 73-годишния М.С. в умишлено убийство
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение за убийството на Екатерина Каферинова

Окръжната прокуратура в Пазарджик упрекна 73-годишния М.С. в съзнателно ликвидиране на 72-годишната Екатерина Каферинова във Велинград, оповестяват от държавното обвиняване. Обвиняемият е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор.

Убийството е осъществено в неделя вечерта. Мъжът самичък се е обадил и е признал, че собственоръчно е умъртвил жертвата в дома й. Посочил и къщата, в която е осъществено закононарушението.

Преди години двамата са живеели на фамилни начала. Имали са общ бизнес и неуредени финансови взаимоотношения за няколко стотин хиляди лв.. Това не е първото нахлуване против Каферинова. През годините тя е била нападана от маскирани, а автомобилът й е бил подпалван.

Задържаният Минчо Столарски живее в кюстендилското село Богослов. Вчера идва във Велинград на рождения ден на Екатерина Каферинова.

„ Не е бил честван рожденият ден, той е пристигнал по отношение на изясняване на някои финансови неща сред тях двамата. Не е имало рожден ден с посетители, двамата са били сами ”, сподели окръжният прокурор Албена Кузманова.

„ На 28 август вечерта, сред двамата е зародил скандал. Причината за абсурда е, че мъжът е претендирал дамата да му върне огромна сума пари, които през годините той й бил дал. Касае се за няколко стотин хиляди лв. ”, изясни Паун Савов, прокурор в ОП-Пазарджик.

По време на абсурда мъжът се нахвърлил върху Каферинова и я удушил. После самичък се обадил на 112, с цел да извика полицията, а по телефона разказал, че я е умъртвил.

„ По изключително нечовечен метод е лишил живота на госпожа Каферинова, гибелта е настъпила в резултат на удушаване ”, описа Костадин Коев, кмет на Велинград.

Дали във съдбовната вечер двамата са използвали алкохол към този момент не е ясно, резултатите от пробите не са подготвени. От прокуратурата изрично обявиха, че претекстът за осъществяване на закононарушението е напълно персонален.

„ Изключени са всевъзможни политически моменти във връзка осъщественото закононарушение. Касае се за скандал сред тях двамата на персонална основа, на първо място техните финансови и бизнесотношения ”, изясни Паун Савов.

Заподозреният е брат на известния предприемач и транспортен необут Миролюб Столарски.

Съседите на Каферинова не са чули нищо неправилно в неделната вечер. За закононарушението законът планува сред 10 и 20 години затвор.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР