Окръжната прокуратура в Монтана е внесла обвинителния акт срещу 32-годишен

...
Окръжната прокуратура в Монтана е внесла обвинителния акт срещу 32-годишен
Коментари Харесай

Дават на съд шофьор, предизвикал тежка катастрофа с четири жертви

Окръжната прокуратура в Монтана е внесла обвинителния акт против 32-годишен притеглен към наказателна отговорност за гибелта на 4 души, починали в тежка  злополука, която стана през май 2021 година

Обвиняемият М.Г. е дееспособен лидер на МПС от началото на 2010 година Работел като водач във компания за интернационалните транспорти.

На 15 май 2021 година той управлявал товарен автомобил влекач с прикачено ремарке от Италия за България. Около 16 ч. в региона на с. Долна Вереница, област Монтана, той се движел на път с натоварен трафик със скорост от 85 км/ч, като му предстоял нескончаем завой при втурване с надолнище. Водачът загубил контрол над ръководеното МПС, при което влекачът се насочил към насрещната лента, а натовареното полуремарке го избутало. Товарната комбинация изгубила напречна си резистентност.

Последвал удар с насрещно движещия се лек автомобил, който се вклинил под полуремаркето и бил понесен на разстояние 27 метра. По този метод бил приближен и ударен идващият товарен автомобил. На собствен ред в него се блъснала последно движещата се в колоната цистерна с влекач, м. „ МАН “.

На телефона за незабавни случаи 112 бил подаден сигнал за пътнотранспортното произшествие. На местопроизшествието пристигнала следствено-оперативна група. Констатирана била смъртта на четири лица, пътуващи в лекия автомобил. На лидера на товарния автомобил, м. „ Даф “, била породена контузия на гръдния панер и шията.

От събраните доказателства е открито, че в изискванията на произшествието обвиненият е управлявал товарния автомобил, спускайки се по наклона, с превишена скорост от 85 км/ч при ограничаване от 70 км/ч за отвън обитаемо място. Освен това пътната настилка е била мокра и валял дъжд.

Предстои делото да продължи в съда.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР