Окръжната прокуратура в Габрово ще изяснява обстоятелствата около нерегламентираното укрепване

...
Окръжната прокуратура в Габрово ще изяснява обстоятелствата около нерегламентираното укрепване
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява кой бетонира моста на Колю Фичето в Дряново

Окръжната прокуратура в Габрово ще обяснява събитията към нерегламентираното подсилване на моста на занаятчия Колю Фичето в Дряново, оповестява БНР.
Припомняме, по-рано през днешния ден стана ясно, че в основите на моста са излети близо 20 кубика бетон, без да е спазена процедурата по закона за културното завещание.

Още през юни предходната година е бил подаден сигнал до кмета на Дряново за неприятното положение на моста. Тъй като оборудването е монумент на културата, процедурата планува да бъде известен отрасловият министър.

Вместо да се съблюдава процедурата обаче, компания укрепила колоните на моста с бетон. Фугирана е и каменната зидария. Не е ясно при какви условия са предоставени дейностите, защото нито има документи, нито кметът е същият.

Регионалният контрольор във Велико Търново към дирекция " Опазване на културното завещание " в министерството проектант Милен Маринов увери, че намесата по моста не е съдбовна.

Той уточни, че би трябвало да се изготви техническа експертиза от способени инженери и да се премине към изработването на повсеместен план за реституция на оборудването.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР