Окръжната прокуратура в Добрич е поела ръководството на досъдебното производство

...
Окръжната прокуратура в Добрич е поела ръководството на досъдебното производство
Коментари Харесай

Установяват какъв опит е имал загиналият в Балчик пилот

Окръжната прокуратура в Добрич е поела управлението на досъдебното произвеждане по отношение на случая с разрушения аероплан на летището в Балчик нощес.

Това заяви окръжният прокурор в Добрич Пламен Николов, съобщи DarikNews.

При случая почина водачът.

Изясняването на случая е почнало неотложно след произшествието.

Николов добави, че дейностите по следствието ще се правят от следовател от Националната следствена работа. Летището остава затворено до привършване на огледа от проверяващите.

Магистратите ще работят взаимно със експерти от Звеното за следствие на авиационни катастрофи към министерството на превоза.

Днес ще бъде осъществен главен оглед на мястото на случая и ще се назначат съдебно-медицинска и механически експертизи, добави окръжният прокурор.

Той сподели още, че е разпоредил

да се прегледа летателната брошура на водача,

с цел да се откри какъв опит е имал той – къде е придобил дееспособност, кой го е обучавал, къде се води на доклад и други Към правосъдното произвеждане ще бъде приложена и техническата документи на самолета.

Двуместният аероплан се разруши в петък вечерта на летището в Балчик. При кацането машината се удря мощно в пистата, прекатурва се и се възпламенява. Пилотът почина на място. Той е на 52 години от Варна, оповестиха от регионалната дирекция на полицията в Добрич.

Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР