Окръжната прокуратура наблюдава досъдебно производство за контрабанда на цигари в

...
Окръжната прокуратура наблюдава досъдебно производство за контрабанда на цигари в
Коментари Харесай

Хванаха контрабандни цигари за над 5 млн. лева на пристанище Бургас

Окръжната прокуратура следи досъдебно произвеждане за контрабанда на цигари в изключително огромни размери, оповестиха от пресцентъра. Те са открити от митнически чиновници на едно от пристанищата в град Бургас.

По този мотив през днешния ден на брифинг пред медиите детайлности по случая дадоха окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев и Тихомир Каменов от Агенция " Митници ".

" В неделя в Бургас идва ферибот от Грузия за Унгария, пренасящ ремаркета със артикули. Някои от ремаркетата са били селектирани за инспекция, на рентген се вижда друга компактност. Декларирани са хартиени ролки и те покриват напълно дребна част, цялата останала част е заета от цигари - към 13 млн. къса, над 650 000 кутии, за над 5 млн. лева на две марки цигари ", заяви Тихомир Каменов, представен от Нова телевизия.

Става дума за общо 35 ремаркета, единствено в едно е имало цигари.

По думите му това е най-голямото намерено количество контрабандни цигари за тази година и едно от най-големите за последните години. А марките цигари не са познати на българския пазар и не са предопределени за него.

Образувано е досъдебно произвеждане за квалифицирана контрабанда за търговски цели в огромни размери.

" Образувано е досъдебно произвеждане за квалифицирана контрабанда по член 242 алинея 1 от Наказателен кодекс. Работи се интензивно по случая ", съобщи окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР