Окръжна прокуратура - Враца ръководи действия по разследване по образувано

...
Окръжна прокуратура - Враца ръководи действия по разследване по образувано
Коментари Харесай

Водач на товарен автомобил е задържан за контрабанда на около 140 килограма марихуана

Окръжна прокуратура - Враца управлява дейности по следствие по формирано досъдебно произвеждане за контрабанда на наркотични субстанции - закононарушение по член 242, алинея 2 от Наказателен кодекс.

На 11.05.2023 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт Ферибот Оряхово митническите чиновници на Министерство на правосъдието Оряхово са спрели за инспекция влизаща в страната товарна комбинация с български регистрационни номера. При сканирането с рентгенова инсталация е била видяна зона с нараснала компактност в региона на тавана на кабината на влекача. При последвалата физическа инспекция е било открито съществуването на особено построено скривалище, достъпът до което се реализира през бутафорен похлупак на климатичната система. При демонтирането му инспекторите са разкрили 116 найлонови пакета, съдържащи зелена тревиста маса. При изработен полеви наркотест веществото е реагирало позитивно на канабис. Общото му количество е 138,880 кг.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор лидерът на транспортното средство - К.Т. (на 53 години), е притеглен в качеството на обвинен. Лицето е арестувано за период до 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража " по отношение на него.

За закононарушението по чл.242, ал.2, ал.1 от Наказателен кодекс законът планува наказване „ отнемане от независимост " за контрабанда на високорискови наркотични субстанции от 10 до петнадесет години и санкция от 100 хиляди до двеста хиляди лв. и за рискови наркотични субстанции - „ отнемане от независимост " от три до петнадесет години и санкция от 10 хиляди до 100 хиляди лв..

Лана Мумджиева
Експерт „ Връзки с обществеността "
Апелативна прокуратура - София

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР