Окръжна прокуратура – Враца незабавно се самосезира по повод медийна

...
Окръжна прокуратура – Враца незабавно се самосезира по повод медийна
Коментари Харесай

Прокуратурата с първи подробности за смъртта на жената в болницата във Враца

Окръжна прокуратура – Враца неотложно се самосезира във връзка медийна обява за гибел на жена в незабавното поделение на МБАЛ „ Христо Ботев “ – гр. Враца.

Образувано е досъдебно произвеждане от следовател при Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Враца. В хода на следствието ще бъдат изяснени всички условия по отношение на настъпилата гибел на пациентката. Предстоят разпити на очевидци, дежурните медицински лица, както и последователността на техните дейности. Възложената съдебномедицинска експертиза следва да откри повода за гибелта на дамата.

На проверяващите е указано да изискат и приложат заверени преписи от цялата здравна документи, както и всички други относими документи, в това число да бъдат открити дейностите на длъжностните лица, приемащи сигнали на телефон за незабавни случаи 112. Предстои цялостна инспекция на стореното от медицинските лица за избавяне живота на болната, техни възможни пропуски и бездействия с оглед закононарушение по член 123 Наказателен кодекс – причиняване на гибел заради неведение или немарливо осъществяване на правно регламентирана активност, оповестяват от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР