Окръжна прокуратура – Враца е предала на съд 61-годишния Б.

...
Окръжна прокуратура – Враца е предала на съд 61-годишния Б.
Коментари Харесай

Двама рецидивисти, с присъди за прокарване на неистински банкноти, отиват на съд за поредна измама

Окръжна прокуратура – Враца е предала на съд 61-годишния Б. Лазаров от София и У. Капинга на 61 години от Танзания – за осъществено от тях закононарушение във Врачанско.
Около 19:30 ч. на 28.03.2017 година обвинените Лазаров и Капинга пристигнали на бензиностанция в село Селановци, където закупили минерална вода и дребна бутилка уиски. Двамата седнали на външна маса за десетина минути, след което се върнали при продавачката на бензиностанцията. Лазаров й обяснил, че автомобилът им е развален и оставен на занаятчия в селото, заради което им би трябвало моторно масло. Жената ги насочила към наличния в комерсиалния обект подбор, като те избрали четирилитрова туба. Вече на касата, в допълнение, мъжете поискали по два стека цигари „ Карелия “ и „ Давидоф “ и един стек „ Дънхел “. Така сметката им станала към 320 лв..
Вместо да платят, Лазаров декларирал на продавачката, че с приятеля му нямат в себе си български пари, като попитал дали е допустимо да оправят сметката в евро. Междувременно Капинга подал на Лазаров няколко банкноти с номинал от по 100 и хиляда евро, каквито дамата не била виждала до оня миг. Тя се съгласила да одобри от тях заплащане в евро, като по този метод желала да помогне. Понеже нямало процедура в бензиностанцията да се пазари с непозната валута, дамата оставила в касата свои персонални пари. Тя взела дадените й две банкноти от по 100 евро и върнала ресто в размер на осемдесет лв., след което двамата клиенти напуснали комерсиалния обект.
На идващия ден продавачката отишла в гр. Оряхово, където посочила двете банкноти на служителка от банка ОББ, която й обяснила, че те са подправени. Пострадалата незабавно уведомила кварталния служител на реда и подала тъжба за случилото се.
В хода на следствието са били осъществени техническа, видеотехническа и лицево-идентификационна експертизи, които са открили както неистинността на парите, по този начин и причинителите на незаконното действие.
Обвиняемите Лазаров и Капинга са неведнъж осъждани, включително и за пробутване на неистинен парични средства.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР