Окръжна прокуратура - Велико Търново се самосезира по публикации в

...
Окръжна прокуратура - Велико Търново се самосезира по публикации в
Коментари Харесай

Прокуратурата във Велико Търново проверява случая с починалата родилка

Окръжна прокуратура - Велико Търново се самосезира по изявления в медиите по отношение на гибелта на 21-годишна родилка от Горна Оряховица, умряла на 26 август в болничното заведение във Велико Търново.

На органите на ОД МВР-Велико Търново неотложно е разпоредена инспекция по случая, като са дадени съответни инструкции. Предвидено е осъществяването на всички вероятни дейности по оптимално бързо и цялостно изясняване на събитията, довели до гибелта на младата жена.

Младата жена била призната в родилното поделение на болничното заведение в Горна Оряховица без родова активност, само че с отложен термин за раждане. Дежурният екип я оставил в отделението за наблюдаване, като при прегледа и направените проучвания не е открита патология.

След опити за стимулиране на родова активност, които не дали резултат, е взето решение с нейното категорично единодушие да се извърши секцио и е планувана дата за него. На 26 август лекарите направили класическо цезарово сечение, като по време на интервенцията не е имало никакви затруднения за родилката и бебето. Бебето се ражда в устойчиво положение и с естествени индикатори.

Един час след привършване на интервенцията стартира щедро кървене, като са подхванати неотложно реанимационни мероприятия от екип от гинеколози и анестезиолози, оповестяват от МБАЛ " Св. Иван Рилски " в Горна Оряховица. Поради усложненото положение на родилката е взето решение тя да бъде превозена до МОБАЛ " Д-р Стефан Черкезов " с реанимобил и реанимационен екип.

Жената била призната в регионалната болница във Велико Търново в извънредно тежко положение. Там е осъществена и незабавна интервенция, след което била настанена в реанимация, където макар напъните на лекарите късно вечерта е издъхнала.


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР