Окръжна прокуратура Варна внесе обвинителен акт за джебна кражба, придружена

...
Окръжна прокуратура Варна внесе обвинителен акт за джебна кражба, придружена
Коментари Харесай

Джебчийка от Игнатиево, заработвала във варненски мол, загази

 Окръжна прокуратура Варна внесе обвинителен акт за джебна кражба, съпроводена с непозволено боравене с непозната банкова карта, заяви представителят на Оперативна програма Варна Радослав Лазаров. 

Окръжна прокуратура Варна съобщи на съд 21-годишна жителка на гр. Игнатиево.

На 14.01.2020 година обвинената Н. Т. се намирала в Гранд Мол във Варна. В магазин " Уайкики “ почнала да следи дейностите на потърпевшата Р. Й., която пазарувала. За прикритие обвинената носила в ръка няколко закачалки с облекла. Постепенно съумяла да откопчае ципа на чантата на потърпевшата и да вземе оттова портмонето й, съдържащо сумата от 100 лв., персонални документи и банкови карти. Веднага след кражбата оставила носените от нея облекла и напуснала Мол-а.

От банкомат, намиращ се пред магазин близо до този търговски център, направила опит да изтегли 400 лв. от едната от двете банкови карти. Тъй като нямала ПИН кода, не могла да реализира мечтаната трансакция. Взела парите от портмонето и го изхвърлила в панер за отпадък, където по-късно то било открито от чиновници на магазина.

По записи на охранителни камери в Мол-а обвинената била разпозната като служебно известна от полицейски чиновник, работещ по линия на джебните обири. На записа бил закрепен момента на лишаване на портмонето от потърпевшата.

За потребностите на наказателното произвеждане авторството на закононарушението било доказано от лицево идентификационна експертиза.

Н. Т. била привлечена към наказателна отговорност за действителна цялост от закононарушения по член 194 ал.1 и 249 ал.1 от Наказателен кодекс – за кражбата на портмонето и за опита да бъдат изтеглени 400 лв. от банкова карта с титуляр потърпевшата Р. Й.

Ако бъде приета за отговорна, тя може да бъде осъдена с отнемане от независимост до осем години за първото действие и от две до осем години за второто.

Отегчаващо отговорността й събитие е предходното й наказание, невлияещо на квалификацията, в изпитателния период на което са осъществени действията, за които тя е предадена на съд.

Предстои разпоредително съвещание по делото.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР