Окръжна прокуратура - Варна предаде на съд 37-годишния В.К. и

...
Окръжна прокуратура - Варна предаде на съд 37-годишния В.К. и
Коментари Харесай

Мъж и жена отиват на съд за неплатени данъци на стойност над 1 милион лева

 Окръжна прокуратура - Варна съобщи на съд 37-годишния В.К. и 47-годишната Ц.Д., привлечени към наказателна отговорност за това, че при изискванията на продължавано закононарушение като причинител и помощник, избегнали установяването и заплащането на данъчни отговорности (ДДС) в изключително огромни размери, като при водене на счетоводството и при показване на информация пред органа по приходите употребявали документи с погрешно наличие, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура Варна. Мъжът е упрекнат като причинител за закононарушение по член 255, алинея 3 по отношение на алинея 1, т. 2, т. 6 и т. 7 по отношение на член 26, алинея 1 по отношение на член 20 алинея 2 от Наказателен кодекс, а дамата като негов помощник – по член 255, алинея 3, по отношение на алинея 1, т. 2, т. 6 и т. 7 по отношение на член 26, алинея 1 по отношение на член 20, алинея 4 от Наказателен кодекс.

През лятото на 2009 година, в качеството си на притежател и шеф на компания, обвиненият В. Х. решил, че може да се възползва по непозволен метод от събитието, че сдружението има регистрация по ЗДДС, с цел да получи без съображение право на данъчен заем. Така, посредством включване в месечните дневници за покупки, на фактури за фиктивни покупко-продажби за отбягване установяването на действителните му данъчни отговорности, благодарение на Ц.Д., обвиненият съумял да натрупа отговорности на страната към сдружението му. Тези покупко-продажби били завършени в дневниците за покупки и продажби на сдружението и подавани като информация с декларациите по ЗДДС, приспадайки данъчен заем като действително изискуем на сдружението по ЗДДС, без да били налице действителни доставки на артикули и услуги.

В интервала 15 юни 2009 година – 14 октомври 2009 година, мъжът и дамата съумели да избегнат установяването и заплащането на данъчни отговорности в размери на 1 402 582,25 лв. /един милион, четиристотин и две хиляди, петстотин и осемдесет и два лв. и двадесет и пет стотинки/.

Ако двамата бъдат приети за отговорни, законът планува наказване " отнемане от независимост “ от 3 до 8 години и конфискация на част или на цялото имущество. Предстои делото против тях да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР