Окръжна прокуратура - Стара Загора разследва длъжностни лица от РИОСВ

...
Окръжна прокуратура - Стара Загора разследва длъжностни лица от РИОСВ
Коментари Харесай

Разследват длъжностни лица от РИОСВ за депото с опасни отпадъци край Гълъбово

Окръжна прокуратура - Стара Загора проверява длъжностни лица от Регионална инспекция за опазване на околната среда във връзка депото с рискови боклуци край Гълъбово, оповестяват от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

Разследването се води по член 282 ал.1 от Наказателния кодекс - за определяне осъществено закононарушение от длъжностни лица при Регионална ревизия по околната среда и водите - Стара Загора и Изпълнителна организация по околната среда - Стара Загора. До момента по делото няма привлечени като обвинени и не са взети ограничения за процесуална насила.

Контейнери с италиански отпадък са пристигнали на пристанището във Варна

Разследването е разпоредено във връзка инспекцията на 14 януари, която откри депото с боклуци, рискови за популацията и природата. Депото се намира сред град Гълъбово и село Обручище и е благосъстоятелност на компания, записана в миньорския град.

По формираното досъдебното произвеждане на Окръжна прокуратура - Стара Загора следва да откри дали длъжностни лица са нарушили или неизпълнили служебните си отговорности за да набират за другиго имотна полза и от това могат да настъпят немаловажни нездравословни последствия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР