Окръжна прокуратура-Стара Загора извършва разследване по досъдебно производство за смъртта

...
Окръжна прокуратура-Стара Загора извършва разследване по досъдебно производство за смъртта
Коментари Харесай

Окръжна прокуратура-Стара Загора разследва смъртта на мъжа, починал след гонка с полицията

Окръжна прокуратура-Стара Загора прави следствие по досъдебно произвеждане за гибелта на 58-годишен мъж. На 31 декември 2023 година в Окръжна прокуратура-Стара Загора е формирано досъдебно произвеждане по отношение на получен сигнал за това, че на 30 декември 2023 година, вечерта, в гр. Стара Загора, след непокорство на полицейско предписание и гонене с патрулни полицейски коли, е зародило пътнотранспортно произшествие, оповестиха от прокуратурата.


Установено е, че П.П., на 58 година, е умрял след насилственото му изваждане от автомобила от полицейските чиновници.

След като казусът е докладван на дежурен прокурор от ОП-Стара Загора неотложно са подхванати дейности с оглед изясняване на обективната истина. Назначена е съдебномедицинска експертиза за определяне аргументите за гибелта на П.П., която е предоставена на екип от трима правосъдни медици от Съдебна медицина - гр. Пловдив. Предстои показване на умозаключение от специалистите за изясняване аргументите за гибелта на 58-годишния мъж, като измежду вероятните е и механична асфиксия.

Работата по изясняване на случая продължава, събират се огромен размер от доказателства за вероятно осъществено закононарушение по чл.123 от Наказателния кодекс – за причиняване на гибел при професионална несъобразителност от страна на полицейските чиновници.

Екип от наблюдаващи прокурори от Окръжна прокуратура-Стара Загора управлява осъществяваните процесуални дейности. Самото следствие е предоставено от и.ф. основен прокурор на Република България на екип от следователи при Националната следствена работа, гр. София. В случай че се съберат задоволително доказателства, ще се пристъпи и към покачване на обвинявания по отношение на всички виновни лица. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР