Окръжна прокуратура-Разград е предала на съд 62-годишен бивш заместник-кмет на

...
Окръжна прокуратура-Разград е предала на съд 62-годишен бивш заместник-кмет на
Коментари Харесай

Съдят бивш зам.-кмет на Кубрат за участие в измама

Окръжна прокуратура-Разград е предала на съд 62-годишен някогашен заместник-кмет на Община Кубрат и 65-годишен шеф на компания за документна машинация, с която са ощетили Община Кубр ат с пари в изключително огромни размери. Бившият. зам.-кмет е притеглен към наказателна отговорност и за това, че като длъжностно лице на което е предоставено да разходва и регистрира имущество, не положил задоволително грижи за предоставената му работа и от това последвали обилни вреди за Общината, оповестиха от държавното обвиняване.

Управителят на компания имал контракт с Община Кубрат, подписан през септември 2005 година за период от 10 години. Договорът бил засъбиране, транспортиране и неутрализиране на твърди битови боклуци, поддържане на хранилище за отпадък и разчистване на противозаконни сметища.
 Злоупотреби за 200 000 лева открити в онкоболницата в Благоевград
Злоупотреби за 200 000 лева открити в онкоболницата в Благоевград

Кметът упреква някогашния към този момент финансов шеф на лечебното заведение Георги Календерски

Заплащането по контракта се правило въз основа на двустранно подписани протоколи за приемане на осъществената работа и фактура. Тези документи били изготвяни и подписвани от обвинените. Зам.-кметът трябвало да реализира и надзор на осъществената работа, само че това не се случвало . Двамата ежемесечно подписвали протоколи, в които били посочени повишени количества на събрани и извозени боклуци, като по този начин от общинския бюджет били заплащани по-големи суми за предоставената услуга без действителния размер на свършената работа да дава отговор на фактурирания.

Бившият зам.-кмет не положил задоволително грижа за предоставената му работа, което се изразявало в несбъднат надзор от негова стана и вдишване на отговорности, подписвайки първоначални документи,издавани от изпълнителите. Той не сравнявал количествата, които са отразявали взаимно с другия обвинен, и тези, които били посочвани като действително признати от депото.
 Отстраниха кметицата на Борован поради спор на ползи
Отстраниха кметицата на Борован поради спор на ползи

Върховен административен съд се произнесе още през юни...

За пет години Община Кубрат била ощетена с 1 259 228,19 лв. , заплатени за действия по сметосъбиране и сметоизвозване в града и близките села, без действително да са осъществени посочените в документите размери на работа.

Предстои делото да бъде планувано за разглеждане в Специализирания съд. Ако бъдат приети за отговорни двамата могат да бъдат наказани на 10-20 години затвор, а по второто обвиняване зам.-кметът може да получи и наказване " отнемане от независимост " за период от 3 до 10 години .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР