Окръжна прокуратура-Пловдив задържа и привлече като обвиняем 48-годишен мъж за

...
Окръжна прокуратура-Пловдив задържа и привлече като обвиняем 48-годишен мъж за
Коментари Харесай

Шофьор, превозващ нелегални мигранти, опита да подкупи полицаи с 400 лв.

Окръжна прокуратура-Пловдив задържа и притегли като обвинен 48-годишен мъж за рушвет и подкрепяне на жители на Сирия нелегално да преминат през страната.

На 21.11.2021 година, на автомагистрала „ Тракия “, в сектора край с. Цалапица, обл. Пловдив, Г.Ц., на 48 година, е дал като рушвет сумата от 400 лв. на двама полицейски чиновници от бранш „ Пътна полиция “ към ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив, с цел да не извършат дейности по работа - инспекция на автомобила, в който превозвал мигранти.

Г.Ц. е упрекнат и за това, че на същата дата и място, за да набави за себе си имотна полза, незаконно е подкрепил трима жители на Сирия да обитават и да минават нелегално през страната, като употребявал за това моторно транспортно средство. Служителите на Министерство на вътрешните работи не взели парите и неотложно уведомили дежурния проверяващ служител на реда.

Г.Ц. е бил арестуван. При осъществена инспекция в багажното поделение на лекия автомобил „ Мерцедес “ са били открити трима чужденци без документи за идентичност. Установено е, че те са жители на Сирия - двама от тях младежи на 16 година и момче на 12 година Пътували в посока към гр. София. Настанени са в Миграционен център.

Обвиняемият е арестуван за период от 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Пловдив. Наказанието, планувано от закона по първото повдигнато обвиняване по отношение на Г.Ц. е до 10 година отнемане от независимост и санкция до 15 000 лв., а по второто - отнемане от независимост от 1 до 6 година и санкция от 5 000 до 20 000 лв..
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР