Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо И.Б., на

...
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо И.Б., на
Коментари Харесай

Ето какво предстои след нападението над млад мъж в Пловдив

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт по отношение на И.Б., на 45 година, за това, че през нощта на 1 против 2 септември 2021 година, в Пловдив, при изискванията на рисков рецидив, , като е използвал за това мощ и заплашване – закононарушение по член 199, ал.1, т.4, вр. член 198, ал.1 вр. член 29, алинея 1 от Наказателния кодекс.

На 1 септември през нощта Ж.С. се прибирал към дома си. Той минал около градинка в междублоково пространство на ул. " Златорог “. По това време там се намирал И.Б., който двайсетина дни по-рано бил излязъл от пандиза. Той решил да ограби Ж.С. Пресрещнал го и попитал дали има потребност от опиати.

След като получил негативен отговор, той хванал за ръката Ж.С. и го задърпал към близката скамейка. Пострадалият мъж се уплашил, тъй като няколко седмици по-рано бил ограбен и поради 20 лв. го намушкали с нож. И.Б. го блъснал към пейката, блъснал го с глава в лицето и го заплашил с нож.

Той лишил от потърпевшия 720 лв., два мобилни телефона и други движимости, на обща стойност 1056 лв.. Няколко часа по-късно И.Б. е бил арестуван от полицейските чиновници, които разкрили у него мобилните телефони, парична сума в портфейл и други движимости.

И.Б. е осъждан. Спрямо него е взета мярка за неотклонение " задържане под стража “. Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително съвещание по делото.  

Предвиденото от закона наказване за закононарушението, в което е упрекнат, е отнемане от независимост от пет до петнадесет години, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото на отговорния.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР