Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Г.Н., на

...
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Г.Н., на
Коментари Харесай

Внесоха обвинителния акт срещу мъжа, опитал да убие с брадва и нож съсед в Сопот

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт по отношение на Г.Н., на 47 година, за това, че на 9.03.2019 година, в гр. Сопот, обл. Пловдив, е направил опит съзнателно да умъртви С.Б., на 51 година, като действието е останало незавършено по независещи от дееца аргументи – закононарушение по член 115 вр. с член 18 алинея 1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият Г.Н. и потърпевшият С.Б. били съседи в гр. Сопот. Те постоянно посещавали едно и също заведение, където след приложимост на алкохол се стигало да разправии сред двамата. Понякога С.Б., когато имал повече пари, черпел Г.Н. с ракия и цигари. На 5 март 2019 година двамата още веднъж отишли в заведението, като сред тях зародил скандал и С.Б. блъснал с ръка по врата Г.Н. Той паднал на пода и получил пострадване на носа. През идващите дни нямало спорове сред тях.

На 9 март 2019 година обвиненият Г.Н. използвал алкохол в дома си и решил, че би трябвало да отмъсти на С.Б. за нанесения му удар. Той взел от жилището си дребна секира с дървена ръкохватка и нож с 16-сантиметрово острие, които скрил в облеклата си. Обвиняемият отишъл в заведението, където към този момент бил С.Б. Приближил се до него с думите: „ Аз споделих ли ти “, след което го блъснал с брадвата и извикал: „ Ще те убия “. От ударите с острието на брадвата С.Б. получил счупвания на черепа и главата му се обляла в кръв, само че съумял да стане от масата и хванал ръцете на обвинения, който още веднъж замахвал към него.

Двамата почнали да се блъскат и дърпат в пространството сред масите, като в един миг обвиненият извадил ножа от облеклата си. Той почнал да замахва към С.Б., като му нанесъл една прободна рана в региона на гръдния панер. Пострадалият изгубил равновесие и паднал на пода. Обвиняемият Г.Н. се навел над потърпевшия и му нанесъл още една прободна рана в лявата гръдна половина. С.Б. съумял да се изправи на крайници, като ножът останал забит в гърдите му. Той го извадил от тялото си и го изхвърлил в храстите до заведението. След това двамата траяли да се блъскат и дърпат, като в този миг се намесил шефа на заведението, извикан по телефона. Той предизвестил обвинения да остави брадвата, което Г.Н. сторил. Преди това никой от останалите присъстващи не направил опит да прекрати случая, а в заведението имало няколко клиенти. На място пристигнали служители на реда и медицински екип. Пострадалият е бил откаран в болничното заведение, където са му били обработени раните и по-късно е претърпял черепно-мозъчна интервенция. Според съдебномедицинската експертиза травмата на мозъка е довела до разстройство на здравето, краткотрайно рисково за живота.

Обвиняемият Г.Н. е с взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР