Окръжна прокуратура–Пловдив внесе обвинителен акт спрямо Кирил Стоянов, на 45

...
Окръжна прокуратура–Пловдив внесе обвинителен акт спрямо Кирил Стоянов, на 45
Коментари Харесай

Описаха подробно как е бил убит Лалко Журков, опипвал момиче

Окръжна прокуратура–Пловдив внесе обвинителен акт по отношение на Кирил Стоянов, на 45 година, и Цанко Петрунов, на 44 година Те са предадени на съд за това, че на 07.07.2021 година в Пловдив, в съучастничество като причинители, съзнателно умъртвили Лалко Журков, на 55 година – закононарушение по чл.115, вр. чл.20, ал.2, вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

Цанко Петрунов е направил действието при изискванията на рисков рецидив, откакто е бил осъждан на отнемане от независимост за умишлени закононарушения - подготовка на закононарушението по член 116 алинея 1 т. 12 от Наказателния кодекс.  

Двамата обвинени се познавали и постоянно употребявали алкохол в региона на градинката на Джумая джамия в Пловдив. Там постоянно обитавал и потърпевшият Лалко Журков. Той също употребявал алкохол и около познанството си с Кирил Стоянов се бил пренесъл да живее в жилището му на ул. " Цанко Лавренов “. Лалко Журков имал регистрация за " махленски актьор “, за което имал и карта. Той бил женен, само че със брачната половинка му не живеели дружно. Водел бездомнически метод на живот.

На 6.07.2021 година, към 15 ч.00, Лалко Журков се намирал в региона на Джумая джамия и пиел бира. Той видял, че на стълбите били седнали няколко младежи, измежду които и малолетно момиче. Лалко Журков се доближил към тях. Хванал момичето за ръката, придърпал го към себе си и почнал да го опипва. Това било видяно от намиращия се наоколо Цанко Петрунов. Той се възмутил и уведомил полицейски патрул. 

Цанко Петрунов съобщил за видяното и на Кирил Стоянов, който също се ядосал от държанието на Лалко. Двамата решили да го санкционират, като му нанесат побой.

На 07.07.2021 година, към 22,30 ч., Цанко и Кирил Стоянов още веднъж се намирали в региона на градинката на Джумая джамия и употребявали алкохол. По същото време и място там бил и Лалко Журков. Той също употребявал алкохол. Лалко Журков се доближил към Кирил Стоянов и Цанко Петрунов. След като го видели, двамата подхванали дейности да го санкционират поради държанието му към малолетното момиче и почнали да го ударят с ръце по главата. Побоят траял към 10 минути, за което време двамата обвинени нанесли на потърпевшия повече от 20 удара в региона на главата.

В един миг Лалко Журков паднал на земята и не съумял да стане. Кирил Стоянов и Цанко Петрунов видели, че е в безпомощно положение, само че не му помогнали, а седнали наоколо и траяли да използват алкохол. Минаващи край тях очевидци подали сигнал в полицията за случая. Пристигналият на място медицински екип открил, че Лалко Журков е умрял от пострадванията при побоя.

Спрямо Кирил Стоянов и Цанко Петрунов е взета мярка за неотклонение " задържане под стража “ и сега те се намират в пандиза. Предстои Окръжен съд–Пловдив да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР