Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо И.К., на 72 г.

...
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо И.К., на 72 г.
Коментари Харесай

Ужасът на пътя Пловдив-Асеновград: Трите жертви са отивали на сватба!

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт по отношение на И.К., на 72 година Той е предаден на съд за това, че на 05.05.2019 година на пътя сред Пловдив и Асеновград, при ръководство на лек автомобил, марка " Мерцедес “, е нарушил разпоредбите за придвижване и по несъобразителност е предизвикал гибелта на повече от едно лице - на С.Г., на 66 година, на 42-годишната Р.А. и на 63-годишната В.Ч., както и междинни телесни повреди на потърпевшата Я.Г. Престъплението е квалифицирано по член 343, алинея 4 вр. ал.3, вр. алинея 1 вр. член 343, алинея 1 от Наказателния кодекс.

На 5 май 2019 година обвиненият И.К. се придвижвал с лекия автомобил " Мерцедес “ от Асеновград към Пловдив. Част от правата била в ремонт. Движението се осъществявало в източното платно. То се състояло от две ленти за придвижване и една спешна.

В същото време в посока от Пловдив към Асеновград се движел лек автомобил, марка " Тойота Корола “, ръководен от Г.А. В него се намирали четирима пасажери – един мъж - С.Г., и три дами - Р.А. и В.Ч. и Я.Г. Те отивали в храм в Асеновград, с цел да участват на подписване на църковен брак.

Към 11 часа обвиненият И.К. подхванал изпреварване, малко след което, без да алармира, ненадейно отклонил колата наляво и навлязъл в насрещната лента. С лекия автомобил " Мерцедес “ той блъснал металната защитна мантинела и предната дясна част на насрещно движещата се " Тойота “. Водачът й Г.А. отклонил колата, само че не съумял да избегне удара. В резултат на пътнотранспортното произшествие са починали Р.А., С.Г. и В.Ч., а Я.Г. е получила междинни телесни повреди. 

Обвиняемият И.К. е управлявал лекия автомобил " Мерцедес “ със скорост 80 км/ч,, която е надвишавала с 20 км/ч позволената в този сектор, съгласно автотехническата експертиза. Освен това причина за злополуката е нахлуване в насрещната лента на лекия автомобил " Мерцедес “, без да има нужда от изпреварване или заобикаляне.

Наказанието, което е планувано от закона, за закононарушението, в което е упрекнат И.К., е от 3 до 15 година отнемане от независимост.  Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи съвещание по делото.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР