Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 50-годишен служител на ДАНС

...
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 50-годишен служител на ДАНС
Коментари Харесай

Съдят служителя на ДАНС-Пловдив Борислав Христов за подкуп

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт по отношение на 50-годишен чиновник на ДАНС Борислав Христов. Той е предаден на съд за това, че на 09.09.2021 година в с. Ведраре, обл. Пловдив, в качеството си на длъжностно лице - специалист в бранш в Търговско дружество „ Народно събрание “ гр. Пловдив, е изискал рушвет от 1500 лв. и на същата дата е приел парите.

След това на 20.10.2021 година е изискал от същото лице сумата от 1000 лв., и на 11.11.2021 година е приел сумата от 750 лв..

И в двата случая парите са били поискани и получени, с цел да не се извършат деяние по работа – да не рапортува установени нарушавания от страна на потърпевшия - аграрни производител, по отношение на водено от Борислав Христов оперативно дело за наблюдаване в качеството му на специалист в Търговско дружество на „ Народно събрание “ гр. Пловдив. Престъплението е квалифицирано по член 301, алинея 1 от Наказателния кодекс.

Служителят на ДАНС в гр. Пловдив, се срещнал с потърпевшия очевидец и му декларирал, че по отношение на него се води инспекция за нарушавания като аграрни производител, има събрани материали, нещата са доста съществени и може да се стигне до арест. За да бъде предотвратено задържането и по-нататъшно следствие, Христов изискал и получил горепосочените суми, само че цялата интервенция към този момент била записана, а парите за подкупа - разказани и белязани. След срещата Христов е задържан в постройката на ДАНС на ул. " Княз Богориди " в Пловдив, а при обиска сумата е открита в него.

Борислав Христов, е приложил изпитана скица на земеделеца от Карлово, с цел да го трансформира в " постоянен клиент ". Той го предизвестил, че против него има формирана инспекция и му заречен защита против ежемесечни " вноски ".

Общата сума на непозволено получените средства бе 2250 лв..

Спрямо подсъдимия е взета мярка за неотклонение „ гаранция “ в размер на 5000 лв..

По делото са разпитани очевидци, осъществени са експертизи, конфискувани са материални доказателства и други

Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР