Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 41-годишния полицай Ангел Георгиев. Той

...
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 41-годишния полицай Ангел Георгиев. Той
Коментари Харесай

Изправят на съд полицая, обвинен за убийството в село Милево

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт по отношение на 41-годишния служител на реда Ангел Георгиев. Той е предаден на съд за това, че на 04 септември 2022 година в землището на село Милево, е предизвикал по несъобразителност гибелта на 46-годишния Огнян Йорданов, в резултат на съзнателно нанесени леки телесни повреди, част от които са предизвикали разстройство на здравето, а други  - болежка и страдалчество.
Прочетете още
Ангел Георгиев и Огнян Йорданов живеели в село Милево. Те се познавали и били в доста положителни връзки. На 3 септември 2022 година в селото се провеждал събор. Двамата и техни другари отишли там и използвали алкохол.  В късните часове се отправили към дома на Ангел, с цел да продължат да се черпят. Преди да влязат зародило сдърпване в групата. Огнян бил ударен, след което извадил нож и това подразнило Ангел.

Под въздействие на изпитото количество алкохол  той почнал да нанася удари с ръце и крайници по тялото на Огнян. Пострадалият паднал на земята, а групата влезнала в къщата. Малко по-късно непосредствен до компанията също се насочил към дома на Ангел. Той видял падналия мъж и съобщил на другите. Домакинът и новопристигналият решили да реалокират потърпевшия, като за задачата го натоварили в микробус, закарали го до стадиона в селото, оставили го там и се върнали в къщата на Ангел. На 4 септември 2022 година сутринта преминаващ около стадиона мъж подал сигнал на тел. 112. На място пристигнали полицейски и медицински екипи, които установили гибелта на Огнян. 

Установено е, че полицаят е направил действието по непредпазливост  т.е. не е предвиждал настъпването на общественоопасните последици  - гибелта на потърпевшия, само че е бил задължен и е могъл да ги планува.

Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително съвещание по делото.  

„ Не съм аз, желаех да ги разтърва “, сподели през сълзи Георгиев по време на разглеждането на мярката му за неотклонение.

Според бранителят му адвокат Евгени Костадинов трима души са нападнали Огнян - Димитър Панайотов, Александър Александров и Иван Петров - Пърмака. Ангел се е намесил да ги разтървава. Това се е случило в двора на Ангел, който са притичал да ги разтърве. После Огнян извадил нож против всички и го държал доста професионално. Бил е професионален касапин преди и знае по какъв начин да се отбранява и какво да прави с ножа. Полицаят му приложил професионална битка, с цел да отстрани ножа.

За това тежко съзнателно закононарушение законът планува наказване от 10 до 20 години.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР