Окръжна прокуратура-Пловдив установи двама мъже, помогнали на убиеца на Димитър

...
Окръжна прокуратура-Пловдив установи двама мъже, помогнали на убиеца на Димитър
Коментари Харесай

Установиха двама мъже, заровили тялото на Димитър Малинов от Цалапница

Окръжна прокуратура-Пловдив откри двама мъже, помогнали на килъра на Димитър Малинов от село Цалапница.

Припомняме, че държавното обвиняване към този момент следи досъдебно произвеждане, по което като обвинен е притеглен Р.Б., на 30 години, за това, че на 20 юли 2023 година съзнателно е умъртвил 24-годишния Малинов, като - закононарушение по член 116, алинея 1, т. 6, прочие 3, вр. член 115 от Наказателния кодекс.

Вследствие на осъществените голям брой процесуално-следствени дейности са били открити двама мъже, които са помогнали на Р.Б., без да са се споразумели с него авансово.

Установено е, че малко след осъществяване на убийството двете лица са направили дейности по укриване на натрупа. Предвид това с разпореждане от 31 юли 2023 година Окръжна прокуратура-Пловдив е разделила материали в друго досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение - персонално укривателство, което е било изпратено по подготвеност на Районна прокуратура-Пловдив.

По делото в незабавен порядък се правят дейни дейности по следствието за в оптимално къс период да бъде открита фактологията по случая.

Окръжният прокурор Ваня Христева заяви, че за установяването на обвинения Р.Б. е била и същата е изпратена за осъществяване на способените управляващи. Действията по следствието не престават.

По информация на Нова телевизия обаче двамата мъже към този момент са арестувани. По данни на медията двамата са братя близнаци на 19 години. Те са укрили тялото на жертвата, като единият е превозил натрупа, а другият, благодарение на кирка, мотика и лопата, е закопал натрупа. Двамата помогнали на хипотетичния причинител и да се прибере до дома си.

Към момента братята са арестувани за период до 24 часа, показват от Нова телевизия.
 Протест в Цалапица след убийството на Димитър Малинов
Протест в Цалапица след убийството на Димитър Малинов

Местни поданици настояват, че има и други забъркани в закононарушението, с изключение на търсения мъж
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР