Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми и задържа фалшификатор №1 Иван

...
Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми и задържа фалшификатор №1 Иван
Коментари Харесай

300 евро за шофьорска книжка взимал арестуваният Богоев в Пловдив

Окръжна прокуратура-Пловдив притегли като обвинени и задържа измамник №1 Иван Богоев /56/, който преди два дни бе арестуван при зрелищен арест в Кършияка. Появи се видео от залавянето му, а акцията против Богоев бе осъществена от ГДБОП във връзка със скица за подправяне на документи. Според очевидци в интервенцията са се присъединили и от отдел „ Криминална полиция ” към Трето РПУ.

Така прокуратурата през днешния ден повдигна обвиняване на 56-годишния Богоев и двамата му съучастници – на 30 и 68 години, поради това, че от началото на 2022 година досега, в Пловдив, на територията на Разград и други градове, както и в страни от Европейски Съюз – Германия и други, са взели участие в проведена незаконна група, обвързвана с изработването и разпространяването на подправени персонални документи – персонални карти, свидетелства за ръководство на моторно транспортно средство и задгранични паспорти.

До момента е открито, че всеки от участниците в проведената незаконна група имал избрана роля – набиране на хора, които желали да се снабдят с подправени документи, възлагани на поръчката и след това нейното осъществяване. Желаещите да се снабдят с неистинските документи заплащали по 250 евро за персонална карта и същата сума за шофьорска брошура и по 300 евро за направата на чуждестранен паспорт. Повечето от тях са български жители, живеещи в чужбина, има и чужденци. 

По делото са осъществени претърсвания и изземвания, персонални обиски, огледи на местопрестъпление и са разпитани очевидци.

Тримата обвинени са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор, като следва да се извърши преценка на събраните доказателства с оглед внасяне на искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Действията по следствието по досъдебното произвеждане не престават под надзора на Окръжна прокуратура-Пловдив.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР