Окръжна прокуратура - Пловдив привлече към наказателна отговорност четири лица.

...
Окръжна прокуратура - Пловдив привлече към наказателна отговорност четири лица.
Коментари Харесай

Прокуратурата в Пловдив погна двама полицаи за заплахи и изнудване

Окръжна прокуратура - Пловдив притегли към наказателна отговорност четири лица . Те са с обвиняване в присъединяване във въоръжена проведена незаконна група, занимаваща се изнудвания и принуди. Това оповестиха от прокуратурата.

Срещу ръководителя на групата, В.П. на 49 година, са повдигнати пет обвинявания за изнудвания и насила , осъществени в интервала от септември до ноември 2023 г. на територията на Димитровград, Пловдив и Хасково.

За тези действия най-тежкото планувано наказване е отнемане от независимост от 5 до 15 година, санкция и конфискация на една втора от имуществото, разясняват от прокуратурата.

Спрямо другите двама участници от групата, единият от които е чиновник на Министерство на вътрешните работи в гр. Пловдив, са повдигнати също обвинявания за изнудвания и насила. Спрямо четвъртия участник в проведената незаконна група, който също е чиновник на Министерство на вътрешните работи в гр. Пловдив, са повдигнати обвинявания единствено за изнудване.

От държавното обвиняване показват, че арестуваните са изнудвали двама жители, от които чрез мощ и опасност са лишили обща сума от 35 000 лв. . Освен това посредством закани те са принудили футболен ентусиаст от Пловдив да показва мнението си по въпроси за футболната политика на този клуб.

Четиримата обвинени са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на Окръжна прокуратура - Пловдив. Предстои да бъдат импортирани претенции в Окръжен съд - Пловдив за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на обвинените.
 Задържаха мъж, изнудвал собствен прочут в София
Задържаха мъж, изнудвал собствен прочут в София

Мъжът изискал 50 хиляди лева.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР