Окръжна прокуратура – Пловдив повдигна обвинения на двама мъже за

...
Окръжна прокуратура – Пловдив повдигна обвинения на двама мъже за
Коментари Харесай

Арменци са стреляли по охранителя в Пловдив

Окръжна прокуратура – Пловдив повдигна обвинявания на двама мъже за опит за преднамерено ликвидиране. Това заяви представителят на Апелативна прокуратура.

Прокуратурата образува досъдебно произвеждане за опит за ликвидиране на 33-годишен пловдивчанин след постъпване на 29 юли 2018 година на сигнал за пукотевица с потърпевш в кв. „ Кършияка” в Пловдив. В резултат на осъществените от ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив незабавни оперативно-издирвателни мероприятия са открити и арестувани причинителите на закононарушението.

На 30 юли 2018 година към наказателна отговорност за опит за преднамерено ликвидиране са привлечени двама арменски жители със статут на непрекъснато пребиваващи на територията на Република България. С.Х. на 28 години е упрекнат, че е работил като причинител на действието, а А.О. на 30 година – като негов помощник. Опитът за ликвидиране е бил осъществен след голям брой дейности по приготовлението му, в това число набиране на оръжие, определяне местоживеенето, навиците и маршрутите на потърпевшия, набиране на средства за маскиране, оставяне на телефоните на обвинените на доста разстояние от мястото на закононарушението, напредване с автомобил до мястото на стрелбата и неотложно отдръпване оттова по същия метод. Именно заради тези дейности, закононарушението е квалифицирано като преднамерено.

Обвиняемите са арестувани за период от 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор, в границите на които ще бъде импортирано искане в Окръжен съд – Пловдив за взимане по отношение на тях на мярка за неотклонение „ Задържане под стража”. Установено е, че и двамата обвинени са осъждани. С.Х. е осъждан общо три пъти – за нанасяне на телесни повреди и безчинство, като закононарушението, в което понастоящем е упрекнат, е осъществено в изпитателния период на условното му наказание. А.О. е осъждан един път – за владеене на наркотични субстанции, като актуалното му действие също е в изпитателния период на условното му наказание.

Предвиденото от закона наказване за закононарушението е отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор и пожизнен затвор без подмяна. Разследването е в дейна фаза, като са осъществени огледи, разпитани са очевидци, назначени са експертизи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР