Окръжна прокуратура-Пловдив е повдигнала обвинение за подкуп на заместник началника

...
Окръжна прокуратура-Пловдив е повдигнала обвинение за подкуп на заместник началника
Коментари Харесай

Ало-измамниците се отчели на полицейския шеф с 300 лв.

Окръжна прокуратура-Пловдив е повдигнала обвиняване за рушвет на заместител началника на Трето районно ръководство Стоян Павлов , оповестява Българска национална телевизия.

Вместо да уведоми полицията за телефонни измами , за които е знаел, полицейският началник е прикривал измамниците. Към момента има данни, че е прибрал рушвет от 300 лв. при една от измамите за 1300 лева Проверява се присъединяване му и в други случаи.

Извършените измами против възрастни хора от септември до момента са за над 180 000 лв. .

" Миналата седмица единствено от едната телефонна машинация, след приемане на сумата от 1300 лв., организират среща с него и му заплащат 300 лв. за две неща. Първо - тъй като са го уведомили преди този момент за осъществяване на измамата и вероятно са поискали протекция от него преди да я правят. И след приемането на 1300 лв. отиват и, в случай че мога по този начин да се изразя, се регистрират 300 лв. за тази машинация ", разяснява Румен Попов, областен прокурор на Пловдив.

 Полицейски началник е задържан за връзки с телефонни измамници
Полицейски началник е задържан за връзки с телефонни измамници

Полицията подозира, че може да е правил избрани услуги

Разследва се и дали е съдействал по други случаи на измамници по схемата " полицията желае подпомагане с парични средства, хвърлени през терасата ".

Наказанието, което може да получи Стоян Павлов, е от 3 до 10 години затвор.

От прокуратурата оповестяват, че Стоян Павлов не е управлявал групата за телефонни измами, а им е съдействал с информация , обещавал е и протекция преди и след осъществяване на измамата, в случай че измамниците бъдат разкрити.

По случая са арестувани още един водач и едно " муле ". В схемата вземат участие общо двама медиатори. Единият е бил другар на Павлов, полицията го търси.

 Близо десетгодишна сага с телефонни измами в България
Близо десетгодишна сага с телефонни измами в България

Намаляват ли измамите или измамниците стават все по изобретателни?
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР