Окръжна прокуратура-Пазарджик внесе обвинителен акт спрямо 37-годишен мъж. Той е

...
Окръжна прокуратура-Пазарджик внесе обвинителен акт спрямо 37-годишен мъж. Той е
Коментари Харесай

Мъжът, блъснал и убил съдия Петкова на Тракия, отива на съд

Окръжна прокуратура-Пазарджик внесе обвинителен акт по отношение на 37-годишен мъж. Той е предаден на съд за това, че на 29.01.2022 година към 14.40 ч. на автомагистрала “Тракия “, обл. Пазарджик,  в посока към гр. София, на км 102, при ръководство на лек автомобил “Ленд Ровер Рейндж Спорт “, е нарушил разпоредбите за придвижване –  не е направлявал непрестанно моторното транспортно средство и се е движел със скорост, несъобразена с пътните условия - димящ сектор, в резултат на което е провокирал пътнотранспортно произшествие и по несъобразителност е предизвикал гибелта на 55-годишната арбитър Емилия Петкова.

Тя е управлявала лек автомобил „ Тойота Ярис “.

Припомняме, че на 29 януари 2022 година пострадалата Емилия Петкова се движела по автомагистрала „ Тракия “ в последна лява лента в посока към гр. София, като управлявала лек автомобил „ Тойота Ярис “. Участъкът на км 102 бил мощно и гъсто димящ от пожар в суха тревна растителност в паралелен на пътното платно напоителен канал.

Към 14,40 ч. в същата лента се движел лек автомобил “Ленд Ровер Рейндж Спорт “, ръководен от обвинявания мъж. Той също пътувал в посока към гр. София. Движел се със скорост от към 143 км/ч., която била несъобразена с пътните условия - димящ сектор.

Заради влошената видимост мъжът не съумял да забележи движещия се пред него лек автомобил „ Тойота Ярис “ и го блъснал в задната част. Вследствие на конфликта лидерката е умряла на място. След удара двата автомобила се зацепили един в различен и движейки се дружно надясно се открили на десния прием. От удара управлявания от потърпевшата автомобил се е запалил и пожарът е обхванал и другата кола.

Според заключението на съдебномедицинската експертиза повода за гибелта на арбитър Петкова е тежка съчетана черепно-мозъчна, гръдно-коремна и опорно-двигателна контузия. Мъжът е бил тестван за алкохол и опиати, като резултатите от пробите са били негативни. 

Разследването по делото е завършено от Окръжна прокуратура-Пазарджик в период от осем месеца. Предстои Окръжен съд-Пазарджик да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР